Λευτεριά στον Ακίφ! Άσυλο και δικαιώματα για όλους τους πρόσφυγες.


Ο Χαφίζ Ακίφ Καν συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία την Τρίτη 20/6, και κρατείται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Αμυγδαλέζας από τότε, κινδυνεύοντας να απελαθεί. Ο Ακίφ ήρθε στην Ελλάδα καταδιωκόμενος από τις αστυνομικές αρχές του Πακιστάν και από θρησκευτικές οργανώσεις, ενώ η Πακιστανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (FIA) τον έχει βάλει στο στόχαστρο ακόμα και κατά την εδώ παραμονή του.

Κατάγεται από το Κασμίρ και υπήρξε περιφερειακός γραμματέας του JKNSF (Jammu Kashmir National Students Federation). Έχει συλληφθεί πολλές φορές από τις τοπικές αρχές για την πολιτική του δράση και είναι βέβαιο ότι θα κρατηθεί μόλις περάσει τα σύνορα.

Ο Ακίφ αφότου ήρθε στην Ελλάδα είναι ενεργός κοινωνικά και πολιτικά και παλεύει συμμετέχοντας σε μια σειρά συλλογικότητες και πρωτοβουλίες και ως μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παλεύει μαζί με όλους και όλες εμάς για τα δικαιώματα των προσφύγων, ενάντια στον ρατσισμό και την πολιτική που στοχοποιεί τους πρόσφυγες σαν εισβολείς. 

Τραγική ειρωνεία αποτελεί ότι συνελήφθη ενώ πήγαινε σε συνέλευση συντονισμού δράσεων για το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, στο πλαίσιο μίας επιχείρησης «σκούπα» στο κέντρο της Αθήνας. Το πρωτοδικείο Αθηνών έχει αρνηθεί να του χορηγήσει άδεια παραμονής τρεις φορές. 

Η πολιτική της «Ευρώπης-φρούριο» που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και από το ελληνικό κράτος είναι που ευθύνεται για τα φριχτά ναυάγια με τους εκατοντάδες νεκρούς. Όσοι και όσες καταφέρνουν να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος φυλακίζονται δίχως να έχουν πρόσβαση σε απλά και αυτονόητα δικαιώματα. 

Φυσικά, οι αυτουργοί αυτής της καταστρατήγησης των δικαιωμάτων όλων αυτών των ανθρώπων δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις συνθήκες και τις αιτίες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην προσφυγιά, δεν βγάζουν τσιμουδιά δηλαδή για τις ευθύνες του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Στο πρόσωπο του Ακίφ βλέπουμε τους χιλιάδες νέους και νέες που προσπαθούν να αποκτήσουν δικαιώματα σε εργασία, υγεία, παιδεία και στέγαση ενώ σπαταλούν μήνες και χρόνια σε κέντρα κράτησης στην Ελλάδα. Βλέπουμε όλους και όλες που μέσα από κακουχίες και με κίνδυνο της ζωής τους, διεκδικούν να ζήσουν ελεύθερα. Βλέπουμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που διώκονται για την πολιτική τους δράση.

Να μην γίνει ο Ακίφ ένα ακόμα θύμα του αμείλικτου προσώπου της Ευρώπης- Φρούριο, της αντιπροσφυγικής πολιτικής των κυβερνήσεων σε συνεργασία με την Ε.Ε. και τη FRONTEX.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον Ακίφ και ζητάμε:

  •  Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.
  •  Να του δοθεί πολιτικό άσυλο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 13/7 στις 19:00 στην Πλατεία Βικτώριας


Σχόλια