Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.

Μάχη μέχρι το τέλος ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει άλλο ένα βήμα στα ξήλωμα της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Μαζί με  ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιά, αποφάσισαν να παραβιάσουν το ίδιο τους το σύνταγμα και το άρθρο 16,  θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ως (sic) «συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με ξένες»!

Οι διαβεβαιώσεις ότι "δεν θα πειραχτεί αντίθετα θα αναβαθμισθεί η δημόσια εκπαίδευση" είναι ακόμα ένα από τα αισχρά ψέματα με τα οποία μας βομβαρδίζουν ανενδοίαστα εδώ και 15 χρόνια. Καθώς το κράτος αποσύρεται από τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ τα δίδακτρα θα γίνουν πλέον όρος επιβίωσης ακόμα και για όσα ΑΕΙ παραμείνουν στα χέρια του κράτους, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί με τα μεταπτυχιακά. Το Λύκειο του Πιερακκάκη θα γίνει ακόμα περισσότερο ένας κόφτης διοχέτευσης των μαθητικών ροών προς την κατάρτιση μιας χρήσεως. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση εκχωρείται κυριολεκτικά στα τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα και τα παιδιά αντιμετωπίζονται όχι σαν μαθητές, αλλά σαν φτηνοί, ανειδίκευτοι, ανήλικοι εργάτες. 

Η κατάργηση του άρθρου 16 στο όνομα του απαράδεκτου άρθρου 28, που αναγορεύει τις "διεθνείς συμβάσεις" -δηλαδή τις επιταγές της Ε.Ε., αλλά και του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ- και όλων των άλλων αυτών διεθνών του κεφαλαίου, σε ύπατο και μη εκλεγμένο νομοθετικό σώμα και είναι τυπικό δείγμα της τάσης του αστικού κράτους να  παρακάμψει τα κοινοβούλια, να αποστειρώσει τα όργανα λήψης αποφάσεων από κάθε «εκλογικό» περισπασμό και να αποκλείσει και το τελευταίο ψήγμα δημοκρατικής πολιτικής παρέμβασης της εργατικής τάξης.

Δεν θα τους αφήσουμε!  Η πρόσβαση στη γνώση είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα, κοινωνικό  αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Στις 11 του Γενάρη ας δώσουμε την πρώτη μας απάντηση. Φοιτητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί έχουμε πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους! Με καταλήψεις διαρκείας, απεργίες, διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, με έναν μεγάλο αγώνα διαρκείας που θα  συνδεθεί αγωνιστικά με όλη την  εργατική τάξη η μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σύρου θα δώσει όλες  τις δυνάμεις της  για μια εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της οποίας θα είναι ελεύθερη η πρόσβαση. Μια εκπαίδευση κριτική, δημοκρατική, οικολογική κι όχι κομμένη και ραμμένη με μέτρο τις απαιτήσεις της αγοράς και γνώμονα τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών .

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλες και όλους! Λεφτά για την Παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς! Μαζί με τους εργάτες, μαζί με τις εργάτριες  ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα τους!

την Πέμπτη 18 Γενάρη12:00 

Πλατεία Μιαούλη

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του φοιτητικού συλλόγου Σύρου 

ΤΕ Σύρου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 



Σχόλια